maanantai 1. elokuuta 2011

Pohjois-Själlanti: Tanska osa 1!


Heipparallaa, pitkästä aikaa! Tässä välissä oli sopivasti tämmönen pieni bloggailutauko, koska käväsin just pienellä reissulla Oslossa! Skandinavia on tullut siis todellakin kesän aikana kierrettyä. En malta odottaa Oslo-postailuja koska se oli tosi mielenkiintoinen kaupunki, mutta eka jatkuu kuitenkin aikaisemman kesän reissun muistelemiset ja tällä kertaa vuorossa, tadaa, Tanska!

Tämä kuva on otettu Tanskan puolelta, mutta vastarannalla näkyy Ruotsi! 

Mun synttäripäivänä ajettiin eteläisestä Ruotsista Helsingborgin lautalla Helsingöriin. En saa tanskalaista ö:tä toimimaan tässä nyt... Joka tapauksessa, Helsingör vaikutti aika hauskalta pikku paikalta. Käytiin sen paikan varmaan isoimmassa nähtävyydessä eli Kronborgin linnassa, jonne mm. Hamlet sijoittuu.


Helsingörin torilla maistoin ekaa kertaa sitä kuuluisaa smörrebrödiä! (Häiritsee joo vähän vääränlaiset ööt mutta eipä voi mitään...) Se oli aivan mahtavan ihanan makuista! Ja oli helteinen päivä, niinkun yleensäkin mun synttäreinä sattuu olemaan :D

Smörrebrödithän on voileipiä, mutta tässä tapauksessa sitä ite leipää piti vähän aikaa etsiä :D


Jatkettiin matkaa iltapäivällä kuitenkin jo pienempään kylään nimeltä Gilleleje. Siellä meillä oli varattu Bed&Breakfast 1700-luvulla rakennetussa majakassa! Voin sanoa että se oli kyllä eksoottisin yöpaikka tällä reissulla. Gilleleje on meren rannalla ja sieltä on kiva kävellä rantaa pitkin ja katella merelle päin. Majoituspaikkan omistaja oli tosi ystävällinen ja mukava ja aamupalakin saatiin syödä ulkona, merinäköalalla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti